Draagconsulent

Onder dragen verstaan we het meenemen van je kindje in een draagdoek of draagzak. Er zijn heel veel verschillende draagmogelijkheden en daar vertellen we graag alles over!

Dragen is goed voor de hechting tussen ouder en kind. Het zorgt ervoor dat de overgang van in de buik naar buiten de buik minder vervelend verloopt voor je kindje. Als je draagt kan je kindje de wereld leren kennen vanaf een veilige plek en op zijn eigen tempo. Onderzoek laat zien dat baby’s die gedragen worden tot wel 43 % min3 tips voor beginnende dragersder huilen als baby’s die niet gedragen worden. Het dragen is prettig voor de baby, maar het kan ook zeker de ouder helpen. Zo kan het preventief helpen tegen een postnatale depressie. Je leert de behoeftes van je kindje beter kennen en je leert de signalen eerder te zien. Hierdoor wordt je zelfverzekerder! Dat is voor zowel ouder als kind prettig. Dragen heeft ook praktische voordelen. Je bent wendbaarder wanneer je buiten de deur bent. Je hoeft niet met zware kinderwagens te sjouwen en je hebt je handen vrij voor andere kinderen of voor bijvoorbeeld het huishouden. Ook bij medische klachten kan dragen een uitkomst zijn! Bij bekkeninstabiliteit kan dragen zorgen dat je symmetrisch tilt waardoor je bekken gelijkmatig wordt belast. Dit zorgt ervoor dat je klachten niet erger worden! Dit gebeurt vaak wel bij het tillen op 1 kant.
Kortom, ouder en kind hebben beide veel profijt bij dragen.

Tijdens alle consulten en workshops kan je de verschillende doeken en dragers van de consulent uitproberen.
Kijk hier voor een actuele lijst van de collectie.

Kijk hieronder voor de verschillende mogelijkheden.

Inschrijven voor de consulten en workshops kan via de webshop.
Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen!

Neem contact op

Draagconsult

Bij een draagconsult bespreek je samen met onze draagconsulent waarmee je graag geholpen wil worden. Een draagconsult is ook echt hulp op maat. Zo kan het zijn dat je graag een bepaalde knoop wil leren. Misschien heb je hulp nodig bij het leren aanspannen of misschien ben je een beginnende drager en wil je graag leren waar je op moet letten bij het dragen. Kortom, er zijn vele mogelijkheden en alles wordt op jouw situatie gericht!

Tijdsduur van het consult is ongeveer anderhalf uur.
Prijs: € 55,-, per persoon, duoconsult voor 2 ouders van hetzelfde kind € 69,-

Schrijf je via de webshop in voor een consult!
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Informatief consult

Bij dit consult nemen we alle mogelijkheden voor dragen door en bespreken we de wensen met betrekking tot het gebruik van de draagdoek of draagzak. Na dit consult kan je de meest geschikte draagdoek of draagzak voor je situatie kopen. Tijdens het consult worden allerlei verschillende doeken en draagzakken besproken. Daarbij bespreken we meteen de bijbehorende voor- en nadelen. Tijdsduur van het consult is ongeveer een uur.
Prijs: € 35,-

Schrijf je in via de webshop!
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Workshop dragen

Wil je graag leren hoe je een draagdoek knoopt? Vindt je het gezellig om hierbij ook andere ouders te leren kennen? Of heb je misschien en groep mensen die dit leuk vinden om het samen te leren?
Het is een erg leuke manier om bijvoorbeeld met de groep van de zwangerfit of zwangeryoga af te spreken.

Er zijn verschillende workshops te volgen:

– Kennismaken met dragen
– Leren knopen met een rekbare doek
– Leren knopen met een geweven doek (FWCC)
– heupdragen met een geweven draagdoek
– rugdragen met een geweven draagdoek (ruck)
– rugdragen met een geweven draagdoek (double hammock)

In de workshops leer je het belang van een goede hechting en wat dragen hierbij kan betekenen. Hoe je ergonomisch voor jezelf en voor je kindje kunt dragen en waarom dit zo belangrijk is.
Je leert knopen met een rekbare of een geweven doek of je leert de verschillende mogelijkheden binnen het dragen.
Tijdens de workshops is het altijd mogelijk om eens te kijken naar de andere draagsystemen en deze eens te proberen.

Samen gaan we oefenen zodat je goed, veilig en prettig leert dragen.

Tijdsduur van de workshop is ongeveer twee uur.

Kijk in de webshop voor de geplande workshops!

Prijs: € 32,50 per persoon

 Knoopwijzes voor zwangeren (volgens FTZB)

Als zwangere kan je je draagdoek al gebruiken. Je gebruikt de draagdoek dan om de zwangere buik te ondersteunen en je houding te corrigeren. Door dit toe te passen creëer je even ontspanning en je kan jezelf er even wat lucht mee geven. Dit kan heel prettig zijn voor iedere zwangere, en wanneer je klachten hebt kan het je nog meer helpen. De ondersteuning en de correctie van de houding kan je helpen bij bekken- en rugklachten.

Je kan in een consult je draagdoek leren gebruiken op voorgenoemde wijze. Je leert in een consult van ongeveer anderhalf uur 6 knopen die je kunnen helpen klachten te verminderen of je lichaam te ondersteunen. Je leert alle 6 de knopen, omdat je lichaam veel verandert tijdens de zwangerschap waardoor je nu misschien een andere knoop prettiger vindt dan volgende week. De knoopwijzes zijn ontwikkeld door Sonja Wermbter van FTZ-Babytragen, in samenwerking met diverse fysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten, gezondheidsconsulenten, ergotherapeuten, verloskundigen en gynaecologen.

Een consult kost net als een normaal draagconsult € 55,-. Je kan je inschrijven via deze link, of stuur een mail naar info@saventa.nl

adminDraagconsulent