Draagconsulent

Onder dragen verstaan we het meenemen van je kindje in een draagdoek of draagzak. Er zijn heel veel verschillende draagmogelijkheden en daar vertellen we graag alles over!

Dragen is goed voor de hechting tussen ouder en kind. Het zorgt ervoor dat de overgang van in de buik naar buiten de buik minder vervelend verloopt voor je kindje. Als je draagt kan je kindje de wereld leren kennen vanaf een veilige plek en op zijn eigen tempo. Onderzoek laat zien dat baby’s die gedragen worden tot wel 43 % min3 tips voor beginnende dragersder huilen als baby’s die niet gedragen worden. Het dragen is prettig voor de baby, maar het kan ook zeker de ouder helpen. Zo kan het preventief helpen tegen een postnatale depressie. Je leert de behoeftes van je kindje beter kennen en je leert de signalen eerder te zien. Hierdoor wordt je zelfverzekerder! Dat is voor zowel ouder als kind prettig. Dragen heeft ook praktische voordelen. Je bent wendbaarder wanneer je buiten de deur bent. Je hoeft niet met zware kinderwagens te sjouwen en je hebt je handen vrij voor andere kinderen of voor bijvoorbeeld het huishouden. Ook bij medische klachten kan dragen een uitkomst zijn! Bij bekkeninstabiliteit kan dragen zorgen dat je symmetrisch tilt waardoor je bekken gelijkmatig wordt belast. Dit zorgt ervoor dat je klachten niet erger worden! Dit gebeurt vaak wel bij het tillen op 1 kant.
Kortom, ouder en kind hebben beide veel profijt bij dragen.

Inschrijven voor een consult kan via de webshop.

Mocht er sprake zijn van een medisch probleem, kan het zijn dat het consult vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Neem dan contact op via het contactformulier.

Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen!

Neem contact op

Draagconsult

Bij een draagconsult bespreek je samen met onze draagconsulent waarmee je graag geholpen wil worden. Een draagconsult is ook echt hulp op maat. Zo kan het zijn dat je graag een bepaalde knoop wil leren. Misschien heb je hulp nodig bij het leren aanspannen of misschien ben je een beginnende drager en wil je graag leren waar je op moet letten bij het dragen. Kortom, er zijn vele mogelijkheden en alles wordt op jouw situatie gericht!

Tijdsduur van het consult is ongeveer anderhalf uur.
Prijs: € 55,-, per persoon, duoconsult voor 2 ouders van hetzelfde kind € 69,-

Schrijf je via de webshop in voor een consult!
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

 

adminDraagconsulent