Review Sensimo Slings – Tone Emozio

Sensimo Slings Tone Emozio

 

Sensimo Slings

De naam Sensimo slings is afgeleid van sensitive momma. Volgens de mensen achter Sensimo slings is een liefdevolle moeder alles wat een baby nodig heeft. Sensimo slings is opgericht na eigen ervaring met het dragen van baby’s, ondertussen zijn ze al 6-7 jaar bekend met dragen. Ze gunnen iedereen mooie doeken en het plezier van het dragen daarmee.

Alle doeken zijn gemaakt in de EU volgens de norm Oeko-Tex Standard 100. De experts bij Sensimo Slings werken aan de kwaliteit van de doeken waarbij ze letten op dikte van de doek, densiteit van het weten en de mate van beweging. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten wevingen welke zich allemaal optimaal behoren te gedragen voor optimaal comfort en ondersteuning. Sensimo slings gaat voor zachte, mooie en kwalitatieve doeken. De doeken zijn volgens Sensimo Slings meteen zacht genoeg voor gebruik.

De website van Sensimo Slings is zeker duidelijk. De enige kanttekening is dat de Engelse taal niet de sterkste kant is van Sensimo Slings. Dit was ook eerder te merken tijdens het privécontact over het testen. Toch is het contact goed te begrijpen en het is voor mij zeker geen belemmering wanneer ik contact zoek met ze.

Materialen
De doek Tone Emozio is gemaakt van 100 % katoen. In het boekje staan de wasvoorschriften, net als op het etiket. In het boekje staat dat de doek in de droger zou moeten mogen bij 100% katoen, op het etiket staat er juist een kruis door heen. Ik heb besloten om de doek niet te verpesten het risico maar niet te nemen en heb hem gewoon op de waslijn laten drogen.

Sensimo Slings zegt zelf over Tone Emozio: Tone Emozio is een extreem zachte doek. Het is gemaakt van 100% lange vezel katoen van de hoogste kwaliteit. De verf die wordt gebruikt is conform de oeco-tex standaard welke de veiligheid voor de kinderen en ouders garandeerd. De naam Tone Emozio heeft een speciale betekenis voor ons. Tone komt van Tones/gradations (kleuren en veranderingen), met mooie kleurovergangen. Emozio komt van emoties die alle ouders ervaren vanaf het moment dat ze weten dat ze in verwachting zijn. Liefde, plezier, fascinatie en ongeloof.

Mijn eerste indruk
Sensimo Slings heeft zeker nagedacht over de verpakking! De doek zit in een Sensimo Slings tasje (eco-friendly), welke mooi opgevouwen zit met een mooie stijlvolle strik eromheen. Onder de strik zit een kaartje met de wens: “Happy babywearing!” en daarbij zit nog een duidelijk boekje met de knoop- en was instructies. Alles zit mooi bij elkaar in een passend doosje. Er is echt goed over nagedacht. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meteen hoge verwachtingen van de doek krijg!  Sensimo Slings Tone Emozio

Eerder heb ik al geschreven dat de naam Tone Emozio onder andere is bedacht door Sensimo Slings vanwege de mooie kleurovergang. Bij het uitpakken vielen de mooie kleuren mij ook meteen op, zonder de betekenis van de naam te weten.

De doek zelf voelt net als alle nieuwe doeken nog niet helemaal soepel aan, maar ik heb zeker erger gevoeld. Daarnaast voelt de doek aan als een stevige, zachte, sterke en kwalitatieve doek. Ik ben benieuwd naar de eerste knoop, maar nu moet hij eerst even in de wasmachine. Dat moet overigens met bijna alle nieuwe doeken. Bij de eerste keer wassen gaan de garen pas echt goed staan. Sommige fabrikanten doen dit al voor je, lees het boekje goed en bij twijfel altijd eerst wassen. Wanneer je de doek ongewassen gebruikt kan je deze beschadigen. Dus nu moet ik eerst even wachten!

Tweede indruk
Ik heb de doek op de waslijn laten drogen. Vaak blijft een draagdoek dan ietwat stug. Het kan al heel veel schelen wanneer je vervolgens de doek aan beide zijden (volgens etiket) strijkt. Ik voel zeker een zachte doek. Ik heb zachtere (nieuwe) doeken gevoeld. Maar ik moet daarbij wel zeggen dat deze doeken dan wat lastiger zijn qua grip. De Sensimo doek is wel zacht, maar er is ook nog structuur. Dit zorgt voor een heerlijke grip met knopen. Mijn eerste knopen waren met een draagpop tijdens een consult. Dit werkte eigenlijk gewoon prima. Per knoop voel je de doek soepeler en makkelijker worden.

Hierna ben ik eerst de doek nog wat zachter gaan maken door middel van vingerhaken. Na een paar dagen ben ik 2 uur gaan wandelen met mijn dochter op mijn rug in een versie van de ruck. In deze versie lopen er wel twee lagen over de rug, maar niks over mijn buik. Dit betekent dus ook minder ondersteuning voor mij. Toch was het dragen alles behalve zwaar. De doek zou zo maar eens in mijn favorietenlijst kunnen gaan komen. Ondertussen ben ik gestopt met zacht maken. De doek is nu al heerlijk zacht en soepel, en dit heeft eigenlijk totaal geen moeite gekost.

Verkoopgegevens
De verkoopprijs van deze mooie Tone Emozio begon bij € 200,-, maar ondertussen is hij al uitverkocht. Sensimo slings werkt met limited editions. Dat wil zeggen dat er maar een beperkte oplage is en op = op. Maar laat je niet uit het veld slaan, ze hebben nog meer mooie doeken en ook in verschillende blends! De verkoop gaat via de website van Sensimo Slings (www.sensimoslings.com). De doeken komen uit Polen, de verzendtijd naar Nederland was voor mij ongeveer een week.

Je kan via de website ook tweede graads doeken kopen, ofwel second quality. Deze doeken zijn vaak iets goedkoper omdat deze ergens niet perfect zijn. Dit kan bijvoorbeeld een overgeslagen draad zijn bij het weven of een draad met een verkeerde kleur. Deze doeken zijn wel veilig in gebruik en vaak zie je de verkeerde draad niet of na het knopen niet meer. Normaliter wordt voor dergelijke doeken minder gevraagd dan voor het origineel.

Conclusie
Sensimo Slings besteedt tijd aan mooie producten. Er wordt nagedacht over kwaliteit, en dat is ook aan de doek te voelen. Sensimo Slings maakt zachte draagdoeken welke absoluut geschikt zijn voor newborns en voor peuters. Alleen voor premature kindjes zal de doek iets te dik zijn. De limited editions doeken vallen onder het hogere prijssegment, en naar mijn mening was deze Tone Emozio dat zeker waard!

Bart van DintherReview Sensimo Slings – Tone Emozio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *